Salad’ ed pétotes dé m’file (à préparer 1 jour à l’avinche)
pour 8 à 10 personnes :
1 /1kg 500 ed pétotes fermes cuites à l’vapeur ou à l’iau avec ches plures Quant ché arfroidi, pleumées les et coupées en rondelles
2/ 1 ou 2 biaux ognons pleumés et hachés
3/ 2 pommes un peu surtes (des pink lady ; cha va),pleumées et copées in tiots morcieaux
4/ 1 verre à moutarde ed gros cornichons (à la russe, ou polonais : y sont aigre-doux. Cha s’accate dins des bocaux in verre
5/1 grand verre ed mayonnaise en bocal ou + suivant l'quantité d’pétotes, du sé, du poife
Dins in grand bol, démerlez l’mayo avec in peu d’ iau et 1 demi- verre à moutarde de jus des cornichons, sé et poife pour que l’mixture soit ben lisse
Dans un grand saladier, mette pétotes, ognons, pommes, cornichons, el sauce, ; Bin touiller pour bin inrober les pétotes.
Et Au frigo pour déguster le lendemain bien frais.
Gouter in peu avant de servir pour réassaisonner si nécessaire ! et pourléquez- vous ! aveuc des grillades ! caud et fro, ché un délice ! Vous m’in direz des nouvelles !