| Gâteau aux pommes reinettes | |
|
|
Auteur | Message |
---|
batisse
Date d'inscription : 22/12/2009 Messages : 5194
| Sujet: Re: Gâteau aux pommes reinettes Ven 7 Oct 2011 - 18:01 | |
|
Ben non, parce qu'in ne sait toudis nin commint que cha se sert et minge ch'gâtieau-là: ch'est eune espèce de pâte à gros trous, avec des pommes dins les trous.
Commint que te veux servir cha in restint propre?
Incore in bazar à minger dins le plat tchand qu'i n'a personne qui arwette. |
|
| |
batisse
Sexe : Date d'inscription : 22/12/2009 Messages : 5194 St Dié dins les Vosges
| Sujet: Re: Gâteau aux pommes reinettes Ven 7 Oct 2011 - 18:02 | |
|
La Clo, dis nous siouplait, ti qui sais....
D'avinche je t'in armercie tiote. |
|
| |
la clo
Sexe : Date d'inscription : 25/12/2009 Messages : 647 Brive la Gaillarde
| Sujet: Re: Gâteau aux pommes reinettes Sam 8 Oct 2011 - 8:51 | |
|
j'viens raviser in vitesse avint d'partir et j'me dis Man mère ch'est pas possibe i cangera jamais toudis à cacher des caveux du qui n'a pas ! ch'est pas d'aujourd'hui in queminche gintiment par mette inne arcette chucrée toute touche facile à faire ben non in arrife à l'troisième pache aussi avinchés qu'au début te l'minges comme te veux avec même tes dogts d'pieds (bien lavés) si te veux ch'est comme inne pomme au four t'as déjà mingé cha dins l'59 pis y a de l'pâte avec fais le l'recette là in ch'momint in brade ches pommes. l'prochain cop j'va mette inne recette core plus difficile in va peut-ête batte des records de paches sur l'bouffe ou pas d'ailleurs. A bientôt mes gins couvrez vous bien i fait frod. j'attinds l'réponse j'sus core là pour inne paire d'heures
|
|
| |
Invité Invité
| Sujet: Re: Gâteau aux pommes reinettes Sam 8 Oct 2011 - 9:26 | |
|
cha serot intéresssant , cha fera des compliquations pour ches compliqués,ej vise personne hein!! |
|
| |
batisse
Sexe : Date d'inscription : 22/12/2009 Messages : 5194 St Dié dins les Vosges
| Sujet: Re: Gâteau aux pommes reinettes Sam 8 Oct 2011 - 9:38 | |
|
J'ai pinsé à un truc - silince dins le fond, toudis les mêmes... Vu que tertous i est perdu avec l'pâte qu'in ne sait nin commint qu'i faut la mettre alintour des pommes, chu quelle hauteur et tout cha. Et vu qu'in puq cheule pâte ch'est avec des blancs in neige que ch'et toudis le brun à incorporer et que cha fait des moncieaux de vaisselle... Ouais, alors j'ai pinsé qu'i pourrot y avoir l'variinte économique et inratable, avec ches longs bazars nin quers qu'in appelle des barres vendéennes, que ch'est des étouffe chrétiens si qu'i faut les minger sèches. Donc avec eune ou deux barres de ch'bazar, selon l'talle du plat - parce que cha non plus ch'est nin précisé dins l'arcette à m'copine la clo. Mi j'aime bin cuisiner à même le lèchefrite, par eximple pour faire du pudding, que les boyaux rouches is appeltent du pain de quien, in se deminde vraimint pourquo. Si qu'in étale ses commposints à la clo dins un lèchefrite, cha va faire eune espèce de crêpe énon? S'pâte elle devrot faire tcheue épaisseur au fond du plat dins l'vraie arcette qu'elle est l'seule à connaître? In ne sait nin. In nous traîne dins l'ignorince. Ch'est t'honteux. Tindis que si qu'in prind in va dire 50cm à un mètre de barre vindéenne toute faite, qu'in l'découpe selon le plat qu'in a qui va au four et qu'après, avec eune cuillère à soupe ou eune séquo ainsi in décope des trous de l'talle d'eune pomme, Qu'in y incrique l'pomme sins ses pépins, avec sin burre, sin calva, s'confiture, sin chuc candy et tout cha, in s'artrouve avec eune séquo qui arsonne, peut-être même in mieux. Avintage, in puq de l'vaisselle, l'étouffe chrétien i fait buvard et i va chuchi eune masse de séquos qui vont le rinte mingeable. A vir, in prime, si qu'i faut vraimint un plat. Toudis l'économie de vaisselle.... A m'mote qu'in pourrot plachi les barres à même eune tôle qu'elle va au four (ouais, nin eune tôle in plastique....) Et pour servir, in cope des tranches, qu'in peut servir et minger avec sin tiot dogt in l'air, comme les madames chuchuc. Je fais eune baisse à tertoutes les cuisinières, in particulier à la clo que je ne voudros nin qu'elle tourne bourrique |
|
| |
flersois
Sexe : Date d'inscription : 27/11/2010 Messages : 1886 Belgique
| Sujet: Re: Gâteau aux pommes reinettes Sam 8 Oct 2011 - 9:47 | |
|
Et avec t'recette, in sait ni si qu'in met les pommes in quartiers ou in rondelles ou épluchées non plus hein.... |
|
| |
tiote bellotte
Sexe : Date d'inscription : 22/12/2009 Messages : 3111 Dins le beaujolais (69)
| Sujet: Re: Gâteau aux pommes reinettes Sam 8 Oct 2011 - 9:53 | |
|
Ouais pis si i faut aller in Vindée querre des barres, cha va arvenir quer cheule arcette là ! et quo qu'in fait avec l'reste de l'barre vindéenne si qu'alle est pus grinde que l'plat ? |
|
| |
batisse
Sexe : Date d'inscription : 22/12/2009 Messages : 5194 St Dié dins les Vosges
| Sujet: Re: Gâteau aux pommes reinettes Sam 8 Oct 2011 - 9:54 | |
|
Le probleme ch'est nin les pommes - in fait ch'est pus le problème vu qu'in a fini par comprinte commint qu'i fallot faire. Le problème à ch't'heure, ch'est l'pâte.
Ne viens nin nous foutre le bouvaque dins un sujet déjà bin copliqué comme cha. Je te suggère d'arcomminchi au début, de printe des notes et de faire des tiots dessins.
Te ne seros nin un tiot peu un fouteux de brun tisaute? |
|
| |
batisse
Sexe : Date d'inscription : 22/12/2009 Messages : 5194 St Dié dins les Vosges
| Sujet: Re: Gâteau aux pommes reinettes Sam 8 Oct 2011 - 9:59 | |
|
- tiote bellotte a écrit:
- et quo qu'in fait avec l'reste de l'barre vindéenne si qu'alle est pus grinde que l'plat ?
In chinge de plat eh. Cha ne serot nin ti je t'aros traitée de nicdoule! Ou alors, si vraimint i a des restes, in peut y mettre de l'crême de caramel au burre salé, ou eune séquo ainsi qui décore bin et in minge cha avec ses ys qui font roue libre. Avec un tiot café, hmmmmm. Infin bon, de l'barre vindéenne in in trouve tout partout. Par contre, l'crême de caramel au burre salé... du chuc! |
|
| |
la clo
Sexe : Date d'inscription : 25/12/2009 Messages : 647 Brive la Gaillarde
| Sujet: Re: Gâteau aux pommes reinettes Sam 8 Oct 2011 - 10:09 | |
|
Attinds pourquoi alors pas faire inne pâte à crèpes pis te mets tes pommes calées dins l'pâte pis valà
ou alors te fais inne pâte ginre pâte à clafoutis comme cha t'as pas l'problème des zoeufs
ou alors plus simpe
te fais cuire tes pommes au four te creuses l'intérieur del'pomme te mets du chuque ou bien de l'castonnate pis du beurre te fais cuire - quanque ch'est arfroidi
te prinds des gâtiaux ginre boudoirs - te prépare inne charlotte te mets tes pommes dins ch'milieu et valà pas d'cuisson in plus t'es obligé d'trimper ches boudoirs dins l'goutte te fais comme te veux.
|
|
| |
batisse
Sexe : Date d'inscription : 22/12/2009 Messages : 5194 St Dié dins les Vosges
| Sujet: Re: Gâteau aux pommes reinettes Sam 8 Oct 2011 - 10:32 | |
|
- la clo a écrit:
te fais cuire tes pommes au four te creuses l'intérieur del'pomme te mets du chuque ou bien de l'castonnate pis du beurre te fais cuire Te le fais exprès ou quo? Te cuis les pommes deux fos? Eune fos avec les pépins et eune fos sins mais farcies? Je ne sais nin quo qu'ch'est que t'as comme délicatesse dins tes dogts, mais pour mi, t'nouvielle recette ch'est direct l'recette de l'compote. Sacrées guernoules.... |
|
| |
flersois
Sexe : Date d'inscription : 27/11/2010 Messages : 1886 Belgique
| Sujet: Re: Gâteau aux pommes reinettes Sam 8 Oct 2011 - 10:39 | |
|
V'là, comme batisse i nous dit mette les pommes dins l'lèche-frite et maint'nant quo que j'fais ? |
|
| |
tiote bellotte
Sexe : Date d'inscription : 22/12/2009 Messages : 3111 Dins le beaujolais (69)
| Sujet: Re: Gâteau aux pommes reinettes Sam 8 Oct 2011 - 10:44 | |
|
t'as d'l'hierpe dins t'cujine tisaute ? ch'est original, ch'est l'plan d'traval ou bin l'sol ? |
|
| |
Invité Invité
| Sujet: Re: Gâteau aux pommes reinettes Sam 8 Oct 2011 - 10:49 | |
|
ou bien mettre tes pommes dins del creme libouli.. |
|
| |
Invité Invité
| Sujet: Re: Gâteau aux pommes reinettes Sam 8 Oct 2011 - 10:52 | |
|
asteur ch'est la mode d'avoir eine pelousse dins l'cuisine,meme dins l'salle de bain,j'ai vu cha al télé sur discovery chanel |
|
| |
batisse
Sexe : Date d'inscription : 22/12/2009 Messages : 5194 St Dié dins les Vosges
| Sujet: Re: Gâteau aux pommes reinettes Sam 8 Oct 2011 - 10:59 | |
|
- flersois a écrit:
- V'là, comme batisse i nous dit mette les pommes dins l'lèche-frite et maint'nant quo que j'fais ?
Te les arsors et t'inlèves les tcheues. Déjà cha. Ti, te vos, in me dirot que t'y mets un tiot quénèque de mauvaise volonté, je seros inclin à le croire. |
|
| |
flersois
Sexe : Date d'inscription : 27/11/2010 Messages : 1886 Belgique
| Sujet: Re: Gâteau aux pommes reinettes Sam 8 Oct 2011 - 11:00 | |
|
- tiote bellotte a écrit:
- t'as d'l'hierpe dins t'cujine tisaute ? ch'est original, ch'est l'plan d'traval ou bin l'sol ?
Ché l'pelouse à Auckland.. |
|
| |
la clo
Sexe : Date d'inscription : 25/12/2009 Messages : 647 Brive la Gaillarde
| Sujet: Re: Gâteau aux pommes reinettes Sam 8 Oct 2011 - 11:07 | |
|
ahhhhh mais non ch'est pas del compote
des pommes au four est ce que t'in a déjà fait in creuse in tiot peu ed quoi mette in tiot peu tiot j'ai jamais dit tout l'pomme d'chuque et d'bure. Quanque ch'est cuit l'pomme ale est core intière un tiot peu ramollie mais ed'dins t'as toudis un bout d'trognon avec queques pépins.
Cha y est ; me suis je bien fait comprinde
j'sus pas spécialiste des photos à mette ichi y aurait'y quéqu'un qui pourrot in mette inne pour espliquer l'traval.
|
|
| |
Invité Invité
| Sujet: Re: Gâteau aux pommes reinettes Sam 8 Oct 2011 - 11:08 | |
|
el mieux ed tout avec ches pommes ch'est ed faire del compote,et ed l'étaler sur eine tarte,accompagner du boudin noir salé avec eine purée ed pétotes et deux bonnes cuillères ed compote, boudin blanc cha marche aussi,vous veyez y à ed quoi faire avec ches pommes |
|
| |
tiote bellotte
Sexe : Date d'inscription : 22/12/2009 Messages : 3111 Dins le beaujolais (69)
| Sujet: Re: Gâteau aux pommes reinettes Sam 8 Oct 2011 - 11:17 | |
|
t'a raison ch'duc d'ailleurs : Boudins%20blancs%20fa%C3%A7on%20tiote%20bellotte]Boudins blancs façon tiote bellotte[/url] tiens ch'est bizarre i avot eu aucun commintaire à min sujet chi, bizarre vos avez dit bizarre comme ch'est étranche (de pomme ).... |
|
| |
flersois
Sexe : Date d'inscription : 27/11/2010 Messages : 1886 Belgique
| Sujet: Re: Gâteau aux pommes reinettes Sam 8 Oct 2011 - 11:31 | |
|
- tiote bellotte a écrit:
tiens ch'est bizarre i avot eu aucun commintaire à min sujet chi, bizarre vos avez dit bizarre comme ch'est étranche (de pomme ).... L'critique gastronomique de ch'forum i s'a inscrit c'jour là , le 22.12. |
|
| |
nougatine
Sexe : Date d'inscription : 30/12/2009 Messages : 145 Ardèche
| Sujet: Re: Gâteau aux pommes reinettes Sam 8 Oct 2011 - 11:39 | |
|
ché l'jour mis aussi j'ai eune tarte aux pommes dins l'four avec l'cassonade!!!!!!!!!!!HUM!!!. |
|
| |
Contenu sponsorisé
| Sujet: Re: Gâteau aux pommes reinettes | |
|
|
| |
| Gâteau aux pommes reinettes | |
|