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Matante
Sexe : Date d'inscription : 28/12/2009 Messages : 781 au Nord
| Sujet: POTJEVLEESCH Lun 13 Juin 2011 - 8:35 | |
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Ch'est un plat qu'in aime bin artrouver quind in a pas trop l'timps, qu'in est pressé ou par plaiji. Cha avec des frites....ou avec un' bonne salate toute fraique cueillie dins l'gardin d'in ami ou dins l'vote chi qu'vous in avez un.
J'vous dis toute suite : mi, j'inlève les oches des viantes car, pour coper quind ch'est cuit, cha va mieux ! Donc i faut :
1 poulet 1 lapin 800 g à 1 kg de veau : blanquette sans oches ou collier 800 g de lard frais 1 tiot kg d'oignons 1 boutèle ed vin blanc 25 cl de vinaique (mis j'mets du vinaique ed cidre ch'est moins fort) 2 clous d'giroffe Sel, poivre grossièremint moulu (poivre à steack) Thym et du laurier De l'gelée
J'commince par inlever les oches de l'viante mais si qu'i n'da dins l'lard j'el laisse. J'cope m'viante in morceaux
J'épluche et j'cope in tiots morceaux les oignons
Après, j'prinds m'terrine. Dins l'fond j'mets un' couche de lard. Aud'sur, j'mets d'el viante, des oignons émincés, du sel, du poiffe, d'el viante, des oignons, du sel et du poiffe jusqu'à épuisemint des ingrédients. J'finis in mettant l'thym, l'laurier et in arcouvrant l'tout de lard.
J'verse el vinaique et j'complète avec el vin blanc jusqu'au bord d'el terrine
J'mets à cuire 3 à 4h dins l'four doux (th 150°C)
Si in cours ed cuisson vous veyez qui manque in tiot peu d'jus, vous rajoutez du vin blanc (mi, j'in rajoute raremint !)
En fin d'cuisson, j'inlève in peu d'jus d'cuisson assez gras mais pas tout avint d'mette un tiot peu d'gelée....mais ch'est une affaire ed goût. A m'majon in aime pas trop l'gelée. A vous d'faire à vous mote. Normalemint in laisse tout l'jus d'cuisson.
Insuite in laisse arfroidir et in met au réfrigérateur au moins 12 h.
In sert el potjevleesch frod avec des frites, d'el salate ....à vous mote accompagné d'cornichons, d'oignons au vinaique
Bon appetit
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batisse
Sexe : Date d'inscription : 22/12/2009 Messages : 5194 St Dié dins les Vosges
| Sujet: Re: POTJEVLEESCH Lun 13 Juin 2011 - 9:22 | |
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Vinguette, j'in baffile!
Dis donc, un lapin, un poulet, le mitan d'un vieau et d'un pourcheau... i faut eune rute de grinte terrine énon? |
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Roger
Sexe : Date d'inscription : 17/12/2009 Messages : 1281 Henin Beaumont
| Sujet: Re: POTJEVLEESCH Lun 13 Juin 2011 - 9:35 | |
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J'attindos l'recette pour in faire un de potjevleesch, nin mi mais m'femme. Elle va ête continte. Merci Matante
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Mérilou
Sexe : Date d'inscription : 12/01/2010 Messages : 737 Touraine
| Sujet: Re: POTJEVLEESCH Lun 13 Juin 2011 - 9:48 | |
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Ch'est surtout d'in minger qui rind bénaiche. Faut aider la squaw (l'femme du grind chef à pleumes) à inlever les oches hein? et pis faut aussi l'aider à finir el boutele ed vin blanc. Mi aussi j'in béfelle, cha guille à min menton Merci matante pour l'recette... j'cros que j'va vnir à t'majon, in dot s'pourlequer sec .. |
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batisse
Sexe : Date d'inscription : 22/12/2009 Messages : 5194 St Dié dins les Vosges
| Sujet: Re: POTJEVLEESCH Lun 13 Juin 2011 - 11:39 | |
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- Mérilou a écrit:
- Merci matante pour l'recette... j'cros que j'va vnir à t'majon, in dot s'pourlequer sec ..
In a eu l'même idée |
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Matante
Sexe : Date d'inscription : 28/12/2009 Messages : 781 au Nord
| Sujet: Re: POTJEVLEESCH Lun 13 Juin 2011 - 12:21 | |
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Bin v'nez, l'majon elle est ouverte....mais prév'nez si que vous voulez du potjevleesch car, quind j'in fait cha reste pas lo'mint dins l'frigo ! |
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batisse
Sexe : Date d'inscription : 22/12/2009 Messages : 5194 St Dié dins les Vosges
| Sujet: Re: POTJEVLEESCH Lun 13 Juin 2011 - 12:30 | |
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Combien qu'i a de goulaffes à t'majon? |
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Loumarcel
Sexe : Date d'inscription : 26/12/2009 Messages : 1417 Prés de Montpellier
| Sujet: Re: POTJEVLEESCH Lun 13 Juin 2011 - 19:26 | |
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Mi aussi j'ai quère cha, i va falloir printe rendez-vous alors. |
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tiote bellotte
Sexe : Date d'inscription : 22/12/2009 Messages : 3111 Dins le beaujolais (69)
| Sujet: Re: POTJEVLEESCH Lun 13 Juin 2011 - 23:05 | |
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MIAM, j'peux v'nir ? mi j'auros querre cha avec eune salate d'pemmes tierre...
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Roger
Sexe : Date d'inscription : 17/12/2009 Messages : 1281 Henin Beaumont
| Sujet: Re: POTJEVLEESCH Lun 13 Juin 2011 - 23:19 | |
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si j'comprinds bin, tin lard est copé in morciau aussi? ch'est du lard croisé,ou ch'est rin que du lard (gras)? |
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Matante
Sexe : Date d'inscription : 28/12/2009 Messages : 781 au Nord
| Sujet: Re: POTJEVLEESCH Mar 14 Juin 2011 - 7:14 | |
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Roger, min lard i est nin copé, ch'est des trinches qu'in met dins l'fond et aut'sur d'el terrine. |
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Roger
Sexe : Date d'inscription : 17/12/2009 Messages : 1281 Henin Beaumont
| Sujet: Re: POTJEVLEESCH Mar 14 Juin 2011 - 7:28 | |
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ch'est du lard commint? Du croisé du fumé!!! |
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Invité Invité
| Sujet: Re: POTJEVLEESCH Mar 14 Juin 2011 - 7:50 | |
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del croisure fraiche ,roger |
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batisse
Sexe : Date d'inscription : 22/12/2009 Messages : 5194 St Dié dins les Vosges
| Sujet: Re: POTJEVLEESCH Mar 14 Juin 2011 - 7:51 | |
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Ch'est quo du lard croisé?
Vous m'avez l'air de faire des drôles d'expérienches avec les animaux de l'ferme in boyauroucherie... |
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Invité Invité
| Sujet: Re: POTJEVLEESCH Mar 14 Juin 2011 - 7:53 | |
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ej rajoute aussi des carottes,façon ech'duc.. |
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Invité Invité
| Sujet: Re: POTJEVLEESCH Mar 14 Juin 2011 - 7:54 | |
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ch'est del poitrine batisse |
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Roger
Sexe : Date d'inscription : 17/12/2009 Messages : 1281 Henin Beaumont
| Sujet: Re: POTJEVLEESCH Mar 14 Juin 2011 - 7:58 | |
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té peux li expliquer quo qu'té veux ch'duc!!! i comprinds rin!!! |
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batisse
Sexe : Date d'inscription : 22/12/2009 Messages : 5194 St Dié dins les Vosges
| Sujet: Re: POTJEVLEESCH Mar 14 Juin 2011 - 8:13 | |
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Hé les boyaux rouches, tchoeur crojé cha n'a rin à vir avec de l'poitrine de pourcheau hein...
Z'avez aussi du jarret dim? Ou du gambon tiot batieau?
Tcheue équipe... |
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Invité Invité
| Sujet: Re: POTJEVLEESCH Mar 14 Juin 2011 - 9:57 | |
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d'accord,t'est met cha que t'est veut ou mette les deux,mi ej préfère el croisure. |
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flersois
Sexe : Date d'inscription : 27/11/2010 Messages : 1886 Belgique
| Sujet: Re: POTJEVLEESCH Mar 14 Juin 2011 - 15:35 | |
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- Matante a écrit:
- Roger, min lard i est nin copé, ch'est des trinches qu'in met dins l'fond et aut'sur d'el terrine.
C'est cha que te veux dire ? de l'poitrine, du lard entrelardé, pour les flamints: du buk. Et incore gramin d'autres noms... J'ai cuit ch'morcieau dins l'four et j'lai mingé à's midi, l'couenne éto bin croquante. |
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Kazimierz
Sexe : Date d'inscription : 05/04/2011 Messages : 491 ~~ Boyau Rouche 62430 ~~
| Sujet: Re: POTJEVLEESCH Mar 14 Juin 2011 - 15:58 | |
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- Roger a écrit:
- té peux li expliquer quo qu'té veux ch'duc!!!
i comprinds rin!!! Ché pon étonnant y est d'Rx ,pis ché pon un Boyaux Rouch,car nou z'autes in comprind vite...et pou l'peu qui a été berché par aud'seur d'el frontire cha n'arringe rin |
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Roger
Sexe : Date d'inscription : 17/12/2009 Messages : 1281 Henin Beaumont
| Sujet: Re: POTJEVLEESCH Mar 14 Juin 2011 - 18:31 | |
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Merci flersois, j'vos quo qu' chest maint'nint ch'morciau d'lard,avec eun' photo in comprinds vite!!! |
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Loumarcel
Sexe : Date d'inscription : 26/12/2009 Messages : 1417 Prés de Montpellier
| Sujet: Re: POTJEVLEESCH Mar 14 Juin 2011 - 18:39 | |
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Ouais mais ch'morciau là i est bien copé in fines tranches ou alors i est mis comme cha, tout d'eun' seule pièche. J'comprint vite, j'sus du 62, mais i m'faut du temps pou bin comprinte. |
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Matante
Sexe : Date d'inscription : 28/12/2009 Messages : 781 au Nord
| Sujet: Re: POTJEVLEESCH Mar 14 Juin 2011 - 18:49 | |
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Ch'est ch'morciau là copé in tranches...... |
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flersois
Sexe : Date d'inscription : 27/11/2010 Messages : 1886 Belgique
| Sujet: Re: POTJEVLEESCH Mar 14 Juin 2011 - 19:18 | |
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- Matante a écrit:
- Ch'est ch'morciau là copé in tranches......
Ché pour ça qu'j'ai mis l'couteau avec... |
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