Chette arcette ch'est un bon compromis quand on n' veut pas faire (obin n'peut pas ) ed friture, et is sont vraimint très bons.
BEIGNETS AU FOUR
Pou 6 beignets :
200 g ed farine
90 g ed lait
1/2cuillère à café d' sé
1 uef
30 gr d' chuque
30 gr d' burre
1 sachet d' levure d' boulinger déshydratée (l' briochin convient très bin)
1 cuillère à soupe d'ieau d' fleur d'oranger ou d'rhum.
Garnitures : pâte à tartiner, confiture, compote épaisse.
Cauffer douchemint el lait et y diluer l' levure avec eune pincée d' chuque.
Dix
minutes pus tard, le mélinger avec l' reste des ingrédients durint 5 bonnes minutes. L' pâte s'ra
molle, un peu collante. La batte un peu à l' main pou terminer.
Déposer l' pâte dins un saladier. La mette à l'ver dins un indrot caud, à labri des courints dair.
Laicher l'ver eune bonne heure.
Dégazer
l' pâte qui aura l'vé, et peser l' pâton, pis diviser par 6. Ecraser à
l' main eune boule d' pâte, mette eune cuillère bombée del garniture
choisie. Rabatte el pâte pa- d'ssous in 4 fos, pou bin mucher l'garniture, et poser sur eune plaque recouverte d' papier sulfurisé, in
posant les jointures d' pâte pa -d'ssous. Laicher à nouvieau l'ver 30
minutes à 1 h. Précauffer l' four à 180.
Dorer ches beignets avec du lait. Cuire 10 minutes.
Ches beignets sont extrêmemint moelleux.
ASTUCE :
mette vot' saladier dins eune bassine d'ieau caute, cha lèfe pus vite.(et pis tiotte bellotte alle va avoir l'impression d'faire du bain marie comme cha
)