Ch'est inne soupe qui termine souvint des "troisièmes mi-temps", des journées d'fêtes bien réussies.
Un gros oignon à faire blondir dins de l'graisse d'oie ou d'canard
ou bien du beurre, ch'est bon aussi
Rajouter inne ou deux gousses d'ail vers l'fin d'cuisson
Mette inne grosse cuillère d'farine,
Touillez
Ajouter l'ieau avec 1 ou deux cubes ed bouillon, cha dépind de l'quantité
Saler, Poivrer, re Poivrer, incore in tiot cop d'poiffe. Vala.
Pendant qu'cha cuit - attintion cha va mousser et pis déborder.
Prinde deux blancs d'oeufs.
Quanque l'soupe ale est cuite,
Dins inne soupière mette les blancs, rajouter un tiot peu d'bouillon, tourner,
vite, pour bien mélinger, et rajouter l'reste d'soupe.
Préparer des fines tranches ed pain d'campane du bon pain d'seigle ch'est meilleux. In peut aussi les faire griller.
(cha dépind du temps qu'in a, souvint y a des galaffes qui attindent....)
et faire tremper l'soupe.
Certains mettent du fromache râpé
Quanque i reste un tiot peu d'soupe dins l'assiette mette du vin rouche et finissez vous assiette : in appelle cha faire chabrol ou chabrot.
Ch'est inne recette du Périgord ch'est un peu cousin germain de l'soupe à l'oignon, non ?